AWARE is een talentontwikkelingstraject dat ‘bottom up’ op zoek gaat naar ondervertegenwoordigde makers. Makers die niet bekend zijn met de industrie en het schrijven van aanvragen. Middels AWARE krijgen deze makers onder de paraplu van De Klik (www.ditisdeklik.nl) en De Ontmoeting (www.ditisdeontmoeting.nl) de kans een korte film van maximaal 6 minuten te maken.

Binnen dit jaarlijks terugkerende traject worden twee films gemaakt. Dit zijn projecten waarmee de deelnemers hun portfolio kunnen opbouwen en die als proof of concept voor een volgend project of iets groters kunnen dienen. Een project om deuren mee te openen of waarmee toelating tot een beroepsopleiding gedaan kan worden. In een parttime traject van ongeveer een half jaar wordt er onder begeleiding van filmprofessionals gewerkt aan de ontwikkeling, productie en postproductie van de korte films. De films moeten op 31 mei gereed zijn.

 

DIT IS DE KLIK


De Klik is een hub voor nieuwe makers van audiovisuele content. Met De Klik willen we de film- en tv-industrie toegankelijker maken voor nieuwe makers. Tegelijkertijd voorzien we de industrie van nieuw talent én hun verhalen.
WWW.DITISDEKLIK.NL

 

DIT IS DE ONTMOETING


Middels een serie films van maximaal zes minuten, geeft De Ontmoeting nieuwe makers de kans hun ideeën verder uit te werken. Door de makers in contact te brengen met gevestigde partijen uit de industrie, biedt dit traject ze de mogelijkheid hun netwerk te vergroten en hun voordeel te doen met de ervaring van deze partijen. En omdat De Ontmoeting zich ook sterk maakt voor de distributie van de films, krijgt Nederlands filmtalent zo meer publiek.
WWW.DITISDEONTMOETING.NL